Διακοπή ρεύματος

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Οι διακοπές ρεύματος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες στις προγραμματισμένες και στις μη προγραμματισμένες. Στις προγραμματισμένες διακοπές ανήκουν αυτές που συμβαίνουν αφού η ΔΕΔΔΗΕ ενημερώσει το κοινό και οι λόγοι είναι η συντήρηση του δικτύου ή την αναβάθμισή του. Παρά τη συνεχή βελτίωση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα οι μη προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος είναι κάτι που συμβαίνει και συνήθως ο λόγος είναι κάποια τεχνική βλάβη.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε πως υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου είναι ο ΔΕΔΔΗΕ και όχι ο εκάστοτε πάροχος ενέργειας με τον οποίο έχουμε υπογράψει σύμβαση. Ο συνήθης όρος λοιπόν διακοπή ρεύματος ΔΕΗ, που χρησιμοποιείται από αρκετούς καταναλωτές, είναι εσφαλμένος. Όλοι οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο για το οποίο την ευθύνη έχει ο ΔΕΔΔΗΕ και σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να απευθυνθούμε σε αυτόν.

 

Έλεγχος για επανασύνδεση κατόπιν διακοπής ρεύματος

Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε πως το ακίνητό μας δεν έχει ρεύμα τότε πριν προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια καλό είναι να ελέγξουμε τα παρακάτω:

  • Κοιτάμε αν έχει πέσει η ασφάλειά μας ή ο γενικός μικροαυτόματος διακόπτης στον μετρητή.
  • Αν έχει πέσει κάποια ασφάλεια τότε τη “σηκώνουμε” ενώ αν έχει καεί ο μικροαυτόματος διακόπτης τότε πρόκειται για βλάβη και επικοινωνούμε με το αρμόδιο τμήμα της περιοχής μας.
  • Αν η λυχνία είναι αναμμένη αλλά το ακίνητο συνεχίζει να μην ηλεκτροδοτείται τότε η βλάβη βρίσκεται στη δική σας εγκατάσταση και πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ηλεκτρολόγο σας.
  • Σε περίπτωση που η λυχνία δεν φωτίζεται τότε αυτό σημαίνει πως δεν φτάνει ρεύμα στον πίνακα και θα πρέπει να δείτε τι γίνεται με τα γειτονικά σας ακίνητα αν και σε αυτά δεν υπάρχει ρεύμα τότε πρόκειται για κάποια διακοπή ή βλάβη της οποίας η αποκατάσταση θα γίνει από τη ΔΕΔΔΗΕ.

 

Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος ανακοινώνονται στη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και ενημέρωση των πολιτών από τα τοπικά μέσα ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τη διακοπή. Σε κάθε περίπτωση πάντως αν έχετε κάποια αμφιβολία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ΔΕΔΔΗΕ και εκεί να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασύνδεση αυτού.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Μάθε τι σε Συμφέρει από τον Ειδικό

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει