Οικονομικό ωράριο ΔΕΗ

Το οικονομικό ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου ρεύματος καθορίζεται από το ΔΕΔΔΗΕ. Για να μάθετε αν είστε ενταγμένοι στο τμηματικό ή στο συνεχές ωράριο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο γραφείο της ΔΕΔΔΗΕ που ανήκει το ακίνητο.

Την χειμερινή περίοδο, που ισχύει από 1 Νοεμβρίου έως και 30 Απριλίου, το τμηματικό ωράριο είναι από τις 02:00 – 08:00 και 15:00 – 17:00 και απευθύνεται στους καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της Ηπειρωτικής χώρας των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών και θέλουν φθηνό τιμολόγιο ρεύματος.

Για τους καταναλωτές ρεύματος των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο, οι ημερομηνίες είναι οι ίδιες και οι ώρες είναι: 02:00 – 8:00 και 15:30 – 17:30.

Η θερινή περίοδος ισχύει από την  1 Μαΐου έως και τις 31 Οκτωβρίου. Το ωράριο είναι από τις 23:00 – 07:00 και ισχύει για όλους τους καταναλωτές που αναζητούν φθηνό ρεύμα.

Το συνεχές ωράριο οικιακού νυκτερινού τιμολογίου ισχύει για όλο το έτος και είναι από τις 23:00 – 07:00.

Η συγκεκριμένη παροχή δεν χορηγείται πλέον από την ΔΕΗ και ισχύει για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν το έτος 1988 (εάν στο μεταξύ δεν ζήτησαν την αλλαγή του) ή διαμένουν σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του ΔΕΔΔΗΕ δηλαδή, μη ύπαρξη συστήματος ΤΑΣ.

 

Οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο

Το οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο (με χρονοχρέωση)  απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες που ψάχνουν για φθηνές τιμές ρεύματος και έχουν διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης μέσα στην ημέρα. Είναι ένα τιμολόγιο όπου οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου χρεώνονται με διαφορετικές τιμές:

  • Την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης “Ημέρας”
  • Με μειωμένη τιμή “Νύχτας” στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο (με χρονοχρέωση) θα πρέπει να επισκεφτείτε το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί σας ένα λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική σας ταυτότητα, αποδεικτικό του ΑΦΜ σας και να καταβάλετε 34 € ευρώ συν ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης θα πρέπει να  επισκεφτείτε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να υπογράψετε νέα Σύμβαση Προμήθειας στο όνομά σας.

Τέλος για τους επιχειρηματίες με (εταιρείες χαμηλής τάσης), συμφέρει η χρήση του επαγγελματικού τιμολογίου  (Γ23) εφόσον σημαντικό μέρος των καταναλώσεών τους πραγματοποιείται στις ώρες μειωμένης χρέωσης (22:00-8:00).