Ρεύμα σε τροχόσπιτο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Αρκετός κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει αν μπορεί να βάλει φθηνό ρεύμα σε τροχόσπιτο μέσω της ΔΕΗ ή άλλων ενναλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας (ΚΕΝ, Solar Energy, ΕΛΙΝΟΙΛ, Green, Ήρων, Volton, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, Volterra,  We Energy, Elpedison, Watt & Volt, ZeniΘ, Protergia, Φυσικό Αέριο, NRG, κλπ.).

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν το τροχόσπιτο για τις διακοπές τους, ή την χαμηλή σε κόστος, κάλυψη προσωρινής και μικρής διάρκειας διαμονής. Άλλοι επιλέγουν τη λύση της τροχοβίλας που διαθέτει πολύ μεγαλύτερους χώρους, πλήρη ηλεκτρολογική (ρεύμα με φωτοβολταϊκά) και υδραυλική εγκατάσταση και πολλές φορές έχει και πλήρη εξοπλισμό. Το τροχόσπιτο μπορεί να ρυμουλκηθεί σε δημόσιο δρόμο από ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο ώστε να μεταφερθεί στον προορισμό του. Η τροχοβίλα επιτρέπεται να ρυμουλκηθεί μόνο μέσα στο οικόπεδο του πελάτη. Σε δημόσιο δρόμο η μετακίνησή της γίνεται μόνο με ειδικές νταλίκες και γερανό. Το τροχόσπιτο δηλαδή είναι βολικό για να γυρνάς από μέρος σε μέρος ενώ η τροχοβίλα χρησιμοποιείται σαν οικονομική λύση για μόνιμη ή εξοχική κατοικία.

Η ανάγκη για  ρεύμα σε τροχόσπιτο ή τροχοβίλα με χαμηλό κόστος και η άγνοια (κάποιες φορές) των πολεοδομικών μας υποχρεώσεων, μας οδηγεί σε λύσεις που μπορεί να θεωρηθούν αυθαίρετες από την Πολεοδομία.

Το τροχόσπιτο είναι αυθαίρετο όταν τοποθετείτε πάνω σε τσιμεντένια βάση και χρησιμοποιείτε είτε για παραμονή ανθρώπων, είτε για άσκηση επαγγέλματος, είτε για αποθήκευση. Πολεοδομική παράβαση θεωρείτε επίσης ή σύνδεση με βόθρο, δίκτυο ύδρευσης και δίκτυο ρεύματος.

 

Δυνατότητα ηλεκτροδότησης τροχόσπιτου

Δυνατότητα ηλεκτροδότησης από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργεια ενέργειας (We Energy, NRG, Volton, ΚΕΝ, Φυσικό Αέριο, ΕΛΙΝΟΙΛ, Watt & Volt, ΔΕΗ, Green, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, Volterra,  Elpedison, Ήρων, ZeniΘ, Solar Energy, Protergia κλπ.) δεν υφίσταται.

Για φθηνό ρεύμα σε τροχόσπιτο υπάρχουν λύσεις σε χαμηλές τιμές. Ανάλογα με τις ανάγκες του ο καθένας μπορεί να κοιτάξει σε (φωτοβολταϊκα, γεννήτριες κλπ.).

Όλα αυτά, όπως είναι φυσικό αφορούν τα ρυμουλκόμενα τροχόσπιτα. Η άλλη κατηγορία είναι τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Αυτά διαθέτουν δύο ηλεκτρικά συστήματα. Το ένα του αυτοκίνητου και είναι  συνεχούς ρεύματος 12V. Το άλλο είναι για τον φωτισμό και χρήση οικιακών ηλεκτρικών συσκευών και είναι εναλλασσόμενο 220V. Το ψυγείο και η κουζίνα λειτουργούν µε υγραέριο, προσφέροντας σαφώς μεγαλύτερη  αυτονομία.

Ότι ισχύει για το οικονομικό  ρεύμα σε τροχόσπιτο ισχύει και για την τροχοβίλα. Τις τροχοβίλες τις διέπουν οι νόμοι και οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Συγκοινωνιών περί ρυμουλκούμενων. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί  ¨οικία¨ και να ηλεκτροδοτηθεί με φθηνό ρεύμα από οποιονδήποτε πάροχο /προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Έξυπνες λύσεις για ηλεκτροδότηση σε τροχόσπιτο ή τροχοβίλα. Επιτρέπεται η παροχή ρεύματος στα τροχόσπιτα;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Γιατί Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα

Μάθε τι σε Συμφέρει από τον Ειδικό

Βρες τον Πάροχο που σε Συμφέρει