Πάροχοι ρεύματος

Η άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας έγινε το 2012 με εξαίρεση τα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Σήμερα, εκτός από τη ΔΕΗ, υπάρχουν και αρκετοί ακόμα πάροχοι ρεύματος οι οποίοι ονομάζονται ¨εναλλακτικοί¨. Πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις που πλέον δραστηριοποιούνται στο χώρο της παραγωγής, μεταφοράς, διανομής και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και τα πακέτα προσφορών των εταιρειών (προς όφελος του καταναλωτή) συνεχώς βελτιώνονται. Οι πάροχοι  ρεύματος, εκτός από το φθηνό ρεύμα και τα οικονομικά τιμολόγια, προσφέρουν και εμπορικές υπηρεσίες σε εξίσου ανταγωνιστικές τιμές.

Πάμε να γνωρίσουμε τους πιο σημαντικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας στον μίνι κατάλογο παρόχων ρεύματος. Στη λίστα παρουσιάζονται αλφαβητικά:

 

ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950 για να λειτουργήσει “χάριν του δημοσίου συμφέροντος” και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2001. Από το 2012 οι εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος έχουν σπάσει το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Εξαίρεση αποτελούν τα μη διασυνδεδεμένα νησιά (ΜΔΝ) στα οποία το μονοπώλιο έχει αρθεί μερικώς. Κατέχει την ¨μερίδα του λέοντος¨ όσον αφορά την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας  στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Προς το παρόν όλες οι εταιρίες που είναι συνδεδεμένες στην Υψηλή Τάση τροφοδοτούνται αποκλειστικά από τη ΔΕΗ. Ως πάροχος προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και ανταγωνιστικές τιμές τόσο στην προμήθεια ρεύματος όσο και στην προμήθεια του φυσικού αερίου.

 

ΕΛΙΝΟΙΛ

Η ΕΛΙΝΟΙΛ, γνωστή και ως ελίν, ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί μια από τις δυναμικότερες εταιρείες εμπορίας καυσίμων. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ανακοινώθηκε η σύναψη συνεργασίας με τον ΗΡΩΝ. Στο πλαίσιο αυτή της συνεργασίας ο ΗΡΩΝ θα προμηθεύει με ρεύμα και φυσικό αέριο την ΕΛΙΝΟΙΛ, η οποία θα τα διαθέτει στους πελάτες της. Στόχος της ελίν είναι η πρόσβαση των πελατών σε ένα μεγάλο εύρος ενεργειακών προϊόντων, όπως η αξιοποίηση και χρήση εναλλακτικών δικτύων λιανικής. Σαν πάροχος ρεύματος προσφέρει εξαιρετικά συνδυαστικά πακέτα και για τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

 

ΕΛΤΑ Ενέργεια

Ο Όμιλος επιχειρήσεων ¨Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.¨ δημιούργησαν έναν ισχυρό πάροχο στο χώρο των εναλλακτικών προμηθευτών ρεύματος, την ¨ΕΛΤΑ Ενέργεια¨. Αποτελεί τον επιχειρηματικό ‘Όμιλο με το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα διαθέτοντας περίπου 1400 σημεία εξυπηρέτησης. Χαρακτηριστικά της εταιρείας είναι η ανταγωνιστικές τιμές ρεύματος και η ποιότητα των υπηρεσιών της.

 

ΖΕΝΙΘ

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινάει το 2000. Αρχικά, και ως πάροχος φυσικού αερίου εξυπηρετούσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ολόκληρη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Από το τέλος του 2017 δραστηριοποιείται και στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Εκείνη την περίοδο παίρνει το όνομα ΖΕΝΙΘ. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι καινοτόμες και αξιόπιστες. Τα πακέτα προσφορών για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτήρια είναι πολλά και ενδιαφέροντα Οι συνδυαστικές παροχές της, σε φθηνό ρεύμα και αέριο, είναι υψηλών προδιαγραφών και άκρως ανταγωνιστικές.

 

ΗΡΩΝ

Ο ΗΡΩΝ ιδρύθηκε από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και είναι ο πρώτος ιδιωτικός Όμιλος που δραστηριοποιήθηκε στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα. Κατασκεύασε και λειτουργεί επιτυχώς από το 2004, την πρώτη ιδιωτική μονάδα. Είναι από τους παρόχους ρεύματος που από το 2018 δραστηριοποιούνται και στο χώρο προμήθειας φυσικού αερίου. Εφαρμόζει κάθε βιώσιμη πρακτική για το περιβάλλον και προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες για τους καταναλωτές Χαμηλής και Μέσης Τάσης. Προσφέρει εμπορικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και οικονομικά τιμολόγια στον καταναλωτή.

 

Φυσικό Αέριο

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι ανώνυμη εταιρεία, στην οποία συμμετέχει η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) σε ποσοστό 100%. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία στον χώρο του φυσικού αερίου εγγυάται αξιόπιστες υπηρεσίες στους οικιακούς, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Το Φυσικό Αέριο πλέον λειτουργεί ως ένας ολοκληρωμένος πάροχος αφού έχει μπει δυναμικά και στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος. Διαθέτοντας σύγχρονη τεχνολογία και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία προσφέρει τα προϊόντα του σε χαμηλές τιμές.

 

ELPEDISON

Με τον τίτλο Elpedison μας συστήθηκε το 2015 και ασχολείται με την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Από το 2017 δραστηριοποιείται και στη προμήθεια φυσικού αερίου. Αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους και ανταγωνιστικούς παρόχους ρεύματος. Απευθύνεται τόσο σε οικιακούς όσο και σε επιχειρησιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Κληρονόμος της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας των μητρικών της εταιρειών (Ελληνικά πετρέλαια και Edison), παρέχει ελκυστικά πακέτα για φθηνό ρεύμα και εξίσου χαμηλού κόστους τιμολόγια. Η εταιρεία προσφέρει άριστες και ποιοτικές υπηρεσίες, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

 

ΚΕΝ

Η ΚΕΝ  ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2017 ως εναλλακτικός πάροχος ρεύματος και από το 2019 επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην αγορά φυσικού αερίου. Τον Νοέμβριο του 2019 εξαγοράστηκε από την VOLTON αλλάζοντας έτσι τις ισορροπίες στην ελληνική αγορά εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Ανήκει στην κατηγορία των προμηθευτών που με υψηλό πνεύμα υπευθυνότητας και τέλεια οργάνωση παρέχει στους καταναλωτές εξαιρετικά προνόμια. Οι χαμηλές τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου  είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές στην αγορά.

 

NRG 

Η NRG ως μέλος της οικογένειας του ομίλου Motor Oil ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην αγορά της ενέργειας το 2012. Σήμερα αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην παροχή ρεύματος και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση. Άλλη μια πολύ καλή επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται για χαμηλό κόστος ρεύματος και οικονομικό τιμολόγιο.

 

PetroGaz Energy

Το 2018 η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ θέλοντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής δημιούργησε την PetroGaz Energy. Η εταιρεία, με την δυναμική εισαγωγή της στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, πρόσθεσε στην αγορά έναν ακόμη ανταγωνιστικό πάροχο ρεύματος. Με κατευθυντήριο άξονα την συνεχή εξέλιξη και βελτίωση, παρέχει καινοτόμες λύσεις και προτάσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες του καταναλωτή. Οι χαμηλές τιμές ρεύματος, τα  οικονομικά τιμολόγια και η άριστη εξυπηρέτηση συνθέτουν το προφίλ της εταιρείας.

 

PROTERGIA

Ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας της Mytilineos είναι η Protergia η οποία διαχειρίζεται όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες του ομίλου. Η Protergia, δραστηριοποιείται στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Με επιχειρηματικό προσανατολισμό τη βιώσιμη ανάπτυξη υλοποιεί καινοτόμες επενδύσεις και έργα στον τομέα της ενέργειας. Οι ανταγωνιστικές τιμές και τα πακέτα προσφορών της εταιρείας για φθηνό ρεύμα, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα από κάποιον που ενδιαφέρεται για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

 

VOLTON

Η Volton  είναι Ελληνική εταιρεία η οποία εισέρχεται δυναμικά στο χώρο της προμήθειας ρεύματος στην Ελληνική αγορά. Υποστηρίζεται από ισχυρά ναυτιλιακά κεφάλαια που της  επιτρέπουν να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας. Προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες που εκπληρώνουν τις ολοένα αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες επιχειρήσεων και νοικοκυριών, φιλοδοξεί να γίνει μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου. Παρέχει ευελιξία στις παροχές της, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών. Διαθέτει οικονομικά πακέτα στην προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου.

 

VOLTERRA

Η Volterra  δημιουργήθηκε το 2010 και ήταν το αποτέλεσμα της στρατηγικής κοινοπραξίας  των ομίλων SORGENIA SpA και της J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. Στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας παρέχει ρεύμα σε όλες τις κατηγορίες πελατών που ενδιαφέρονται για φθηνό ρεύμα είτε Χαμηλής είτε Μέσης Τάσης.  Το 2018 και με την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, η εταιρεία εντάσσεται στο χώρο της προμήθειας του φυσικού αερίου. Ένας ακόμη αξιόπιστος πάροχος ρεύματος που προσφέρει συνδυαστικά πακέτα προσφορών σε ανταγωνιστικές τιμές.  Οι παροχές της εταιρείας είναι ευμετάβλητες και προσαρμόσιμες, ανάλογα με τις ανάγκες του καταναλωτή.

 

WATT+VOLT    

Η WATT+VOLT βρίσκεται στο χώρο Εμπορίας και Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από το 2011 ενώ το 2015 απέκτησε άδεια προμήθειας φυσικού αερίου Προσφέρει καινοτόμες λύσεις με τεχνολογία Ιnternet Of Things (IoT). Η αφοσίωση, η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα είναι χαρακτηριστικά της εταιρείας.  Το γεγονός ότι οι πάροχοι ρεύματος στην Ελλάδα είναι αρκετοί – και ο ανταγωνισμός μεγάλος – ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Η εταιρεία προσφέρει αρκετές ενδιαφέρουσες εμπορικές υπηρεσίες σε οικονομικό κόστος. Επιπλέον άκρως ανταγωνιστικές είναι οι χαμηλές τιμές ρεύματος και τα πακέτα προσφορών.

 

Αυτοί είναι οι πιο γνωστοί πάροχοι ρεύματος. Σχεδόν όλες οι εταιρείες που προαναφέραμε ασχολούνται και με την προμήθεια φυσικού αερίου προσφέροντας, σε χαμηλές τιμές, συνδυαστικά πακέτα στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται και για τα δύο προϊόντα. Σε μία αγορά όπως η ενεργειακή, όπου υπάρχει πλήθος επιλογών, θα πρέπει να στηρίξουμε την επιλογή μας στα δικά μας κριτήρια και τις δικές μας ανάγκες.

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp